thumb_dsc07149_1024

Dag 2016, Hallo 2017!

Er is een (plussize) wereld voor me open gegaan in 2016.

Begin 2016 was ik in Den Bosch aan het winkelen en zag daar voor het eerst een Zizzi winkel. Dit was eigenlijk mijn eerste kennismaking met een plussize merk dat hip en jong is. Ik ben thuis eens gaan zoeken op Facebook, zo zag ik dat er een customer event was bij Zizzi met een fotoshoot. Ik heb me hiervoor opgegeven en er zijn een aantal hele mooie foto’s gemaakt. Wat was dat trouwens een leuke ervaring! Ik kan iedereen aanraden om je een keer professioneel op te laten maken met een fotoshoot erachteraan. Dat had ik nog nooit meegemaakt.

Maaike Oerlemans

Maaike Oerlemans

Ik ben daarna via Facebook bij de pagina van XL-Fashionfile terecht gekomen. Els Sprenkeling, van XL-Fashionfile, riep vrouwen op zich aan te melden om het model te worden voor kledingwinkel Maxim’s in Best. Maxim’s verkoopt kleding vanaf maat 42. Het is een meisjesdroom van me om model te zijn, maar ik heb nu eenmaal niet het uiterlijk van een ‘normaal’ model en ik heb mezelf ook nooit knap genoeg gevonden. Dus ik dacht dat die droom altijd een droom zou blijven. Nu ik foto’s van de Zizzi fotoshoot had dacht ik bij mezelf: wat heb ik te verliezen, ik probeer het gewoon. Ik ging er absoluut niet van uit dat ik uitgekozen zou worden, maar ik kon nu in ieder geval geen spijt krijgen dat ik het niet had geprobeerd. Ik mocht uiteindelijk met nog een aantal vrouwen meelopen in de modeshow van Maxim’s, daarna zou het model geselecteerd worden.

Maaike Oerlemans Maaike Oerlemans Maaike Oerlemans

Dit was echt een superleuke dag waar ik veel energie van kreeg.

Iedereen bij Maxim’s is supergemotiveerd en wil iedereen met een goed gevoel de winkel uit zien lopen, er is een hele fijne sfeer in de winkel.

Tot mijn verbazing werd ik door Maxim’s gekozen. Ik heb een paar keer een fotoshoot gehad met Els. Ik zie mezelf niet als echt model, maar ik vind het heel leuk om te doen en ik ben echt trots op mezelf dat ik de stap heb durven zetten. Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog model zou staan. Zo zie je maar, het is nooit te laat om een droom na te gaan.

Maaike Oerlemans

Maaike OerlemansDeze eerste ervaringen als model waren superspannend en leuk. En toen ik een oproep zag voor curvy dames om mee te doen aan de eerste curvy en plussize fashion week/end in Antwerpen besloot ik na een paar nachten slapen het er gewoon op te wagen. Ten slotte, ik had niks te verliezen. Ik heb dus wat foto’s ingestuurd en ik mocht op casting komen. Heel professioneel, ik moest een stukje lopen, foto’s laten nemen en voor een jury mijn motivatie toelichten. Op de casting heb ik de mooie Maaike Hin van Curvy Rocks ontmoet. Zij heeft me wat tips gegeven voordat ik mijn loopje moest laten zien, thanks Maaik! Want, tot mijn verbazing werd ik geselecteerd en mocht ik meelopen tijdens de shows eind augustus. Eerst heb ik nog 2 catwalk trainingen bij mogen wonen om wat tips en tricks te krijgen die ik hard nodig had!

1e catwalk training

Maaike Oerlemans catwalk model Maaike Oerlemans catwalk model Maaike Oerlemans catwalk model

Mua: Blush Academy. Photographer pic 1&2: Michel Keppens. Clothes: pic 1: Yesta; pic 2: XL Mode; pic 3: Wedding Dress by Nika Couture

Na al deze ervaringen als model is het wat rustiger geworden. Ik had al een tijdje het idee om een blog te beginnen en zoals jullie hebben kunnen lezen is dat inmiddels gebeurd 🙂 Ik heb hiervoor een hele gave fotoshoot gehad met Maaike Hin (ja, de Maaike waar ik het hierboven over had, die ik heb leren kennen bij het CPFW) en Anouschka van Curves for Decades Hier hebben jullie in een eerder blog ook al wat foto’s van kunnen zien.

Maaike Oerlemans plussize model

Maaike Oerlemans plussize modelMaaike Oerlemans plussize modelHet was een bijzonder jaar waarin ik ook nog ten huwelijk ben gevraagd. Het heeft me zelfvertrouwen, kracht en motivatie gegeven om mijn dromen te volgen. Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil, maar ik hoop daar in 2017 achter te komen door vooral de dingen te doen waar ik energie van krijg en die goed voelen. Ik heb gewoon een full time baan, dus al mijn avonturen zijn op dit moment nog hobby’s. Maar wie weet waar 1 van die avonturen naartoe leidt.

Ik ben benieuwd wat de komende tijd me zal brengen, maar ik weet wel dat het niet vanzelf zal gaan. Niet alles wat ik in 2016 heb geprobeerd is gelukt en dat zal in 2017 niet anders zijn. Ik zal er zelf iets aan moeten doen om dingen te laten gebeuren. Als ik het niet probeer, dan lukt het sowieso niet. Ik zal er alles aan doen om mijn passie te vinden en mijn dromen uit te laten komen. En hopelijk kan ik daarbij ook jou inspireren om jouw dromen achterna te gaan.

maai heart favicon

1 thought on “Dag 2016, Hallo 2017!”

Comments are closed.