something old, something new

Als ik kleding koop, koop ik eigenlijk nooit complete sets. Ik koop juist losse stuks en die combineer ik met kleding die ik al heb. Je zult dus niet heel vaak compleet nieuwe outfits van mij voorbij zien komen, maar meestal combinaties van something old met something new. Ik heb laatst een nieuwe blouse gekocht en die vind ik perfect staan op een rok die ik al bijna een jaar heb en nog steeds graag draag.

Ik kan nooit afscheid nemen van kleding die ik met veel plezier heb gedragen. Soms omdat ik het nog steeds leuk vind om te dragen, en soms vanwege de emoties die eraan hangen voor mij. De herinneringen die ik heb, meestal als ik er aan denk met hoeveel plezier ik een kledingstuk heb gedragen. Ik kan sowieso moeilijk dingen weggooien, dat heb ik van mijn vader. Als ik mijn vriend niet had zou ik echt zelden iets weggooien. Meestal ben ik wel blij dat hij me helpt bij het weggooien van oude spullen, het ruimt namelijk in huis lekker op, maar ook in mijn hoofd.

natural curls

(meer…)

Winter is Coming… O nee, eerst de herfst nog

Het is weer zo ver, de herfst komt er aan. Het lijkt wel of het al herfst is, blaadjes vallen op de grond, de dagen worden korter. Ik hou niet van de herfst. Ok, het is leuk om kaarsjes aan te steken en het is best fijn om met een dekentje op de bank te liggen. Maar eigenlijk lig ik liever op de bank zonder dekentje om het warm te hebben, of nog beter, lekker in een tuinstoel buiten in de zon. Maar goed, we wonen nu eenmaal in Nederland, hier hebben we 4 seizoenen, heeft ook zijn charme. Maar ik heb er altijd wel moeite mee. Vooral nu, de overgang van warm zomerweer, naar het koude, miezerige herfstweer. De ene dag is het kil en koud buiten en de volgende dag schijnt de zon en kun je nog een terrasje pakken in je t-shirtje. Wanneer is het te koud voor blote benen? Is het te warm om mijn jackje aan te doen? Moet ik mijn zonnebril meenemen? Allemaal vragen die ik mezelf dagelijks stel, want het verschilt per dag. Dit weer is voor mij ook niet inspirerend. Hoewel ik het heerlijk vind dat de nieuwe collectie in de winkels te vinden is, vind ik het vaak nog net te warm om die ook aan te kunnen. Ik draag nu dus lekker simpele outfits en leuk ze op met een sjaal, of mooie schoenen.

maaike oerlemans

(meer…)

Nieuwe collectie in de winkels

Sinds een paar weken hangt er nieuwe collectie in de winkels. En er komt nog steeds meer binnen. Dat vind ik 1 van de weinige fijne dingen van het einde van de zomer. Op een gegeven moment weet ik wel weer wat er te vinden is. En ik hou best van een koopje, maar de uitverkoop ben ik geen fan van. Vaak zijn daar de kleren te vinden die ik al vaker heb gezien en al bewust niet heb gekocht. Alleen als ik een kledingstuk heel leuk vind, maar eigenlijk te duur voor mij. Dan vind ik het natuurlijk heel fijn als dat kledingstuk in de sale is en daardoor wel betaalbaar is geworden. Maar, ik vind het leuker om meteen bij de nieuwe collectie kleding te kopen, zodat ik er nog het hele seizoen plezier van kan hebben. Zo was ik heel blij toen ik bij Zalando nieuwe rokken van Only zag.

plooirok only (meer…)