plussize model

Winter is Coming… O nee, eerst de herfst nog

Het is weer zo ver, de herfst komt er aan. Het lijkt wel of het al herfst is, blaadjes vallen op de grond, de dagen worden korter. Ik hou niet van de herfst. Ok, het is leuk om kaarsjes aan te steken en het is best fijn om met een dekentje op de bank te liggen. Maar eigenlijk lig ik liever op de bank zonder dekentje om het warm te hebben, of nog beter, lekker in een tuinstoel buiten in de zon. Maar goed, we wonen nu eenmaal in Nederland, hier hebben we 4 seizoenen, heeft ook zijn charme. Maar ik heb er altijd wel moeite mee. Vooral nu, de overgang van warm zomerweer, naar het koude, miezerige herfstweer. De ene dag is het kil en koud buiten en de volgende dag schijnt de zon en kun je nog een terrasje pakken in je t-shirtje. Wanneer is het te koud voor blote benen? Is het te warm om mijn jackje aan te doen? Moet ik mijn zonnebril meenemen? Allemaal vragen die ik mezelf dagelijks stel, want het verschilt per dag. Dit weer is voor mij ook niet inspirerend. Hoewel ik het heerlijk vind dat de nieuwe collectie in de winkels te vinden is, vind ik het vaak nog net te warm om die ook aan te kunnen. Ik draag nu dus lekker simpele outfits en leuk ze op met een sjaal, of mooie schoenen.

maaike oerlemans

In deze transitieperiode vind ik het fijn om makkelijke kleren te dragen, en bij voorkeur ook laagjes; een t-shirt met een vestje en een ademend jasje, een fijne sjaal en een makkelijke rok, want ja, broeken ben ik nog steeds geen fan van 😉 Ik merk dat ik nu nog geen zin heb om na te denken over mijn outfit, liefst draag ik een sweater en een joggingbroek (daar ben ik dan weer wel fan van) Maar ja, dat gaat natuurlijk niet als ik moet werken, of als ik de deur uit wil voor iets anders dan boodschappen, hahaha. Dus kies ik voor kleding waar ik niet bij hoef na te denken. Een rok en een simpele, zwarte, top erop, klaar! Omdat ik dat dan toch weer een beetje te makkelijk vind draag ik er een opvallende sjaal en nieuwe schoenen bij, en dan voelt het weer goed.

Maaike Oerlemans

 

Ik vind het vooral lastig als een t-shirt met lange mouwen te koud is, maar een jas te warm. Jackjes zijn al gauw plakkerig door de voering. Ik heb nu een superfijn spijkerjack gevonden van H&M+. Er zit geen voering in, dus is niet plakkerig en de spijkerstof is stretchie, dus zit het ook lekker comfortabel. Als het te warm is gaan de sjaal en het jasje uit, wordt het weer kouder, hup, gaan ze weer aan.

maaike oerlemans

Ik ben nu net een paar dagen geleden weer panty’s gaan dragen, want met blote benen is meestal toch het net iets te koud.

Panty’s zijn ook een ding trouwens, of eigenlijk ondingen. Ik heb er heel lang over gedaan om passende panty’s te vinden, en ik ben nog steeds op zoek naar ECHT fijne panty’s. Ik draag op dit moment nog een 20 denier panty, dat is warm genoeg. Die heb ik gevonden bij Ulla Popken. Ik draag ze wel meerdere maten te groot, omdat ik best dikke bovenbenen heb, en redelijk lange benen. Mijn 60 denier panty’s koop ik van de H&M+, ook de grootste maat, zodat ik ze hoog genoeg kan optrekken, en ze niet afzakken in mijn kruis. Dus eindelijk heb ik nu panty’s gevonden die passen, maar het grote nadeel voor mij van panty’s in grote maten is dat ze een dubbele naad aan de achterkant hebben. Die irriteert mijn huid altijd. Ik heb op internet eens als tip gelezen om de panty achterstevoren aan te doen. Dat doe ik tegenwoordig, en ik moet toegeven, dat zit een heel stuk fijner! Ik moet alleen uitkijken met strakke rokken, want het tekent natuurlijk wel een beetje. Maar dat doen ze anders aan de achterkant.

IMG_ (30)

Maaike Oerlemans

Hopelijk is deze transitieperiode snel voorbij, dan weet ik weer waar ik aan toe ben en kan ik weer leuke herfst outfits gaan uitzoeken.


Maaike Oerlemans

Rok: H&M (Similar here)

Cropped top: H&M

Sjaal: Zara

Spijkerjack: H&M+

Schoenen: Bronx

Panty: Ulla Popken

Horloge: Oozoo

 

 

Foto’s zijn genomen door Eefje van Kaam, bij de Loonse en Drunense Duinen

 

maai heart favicon