Zomerjurkjes

In de winter draag ik vooral rokken, ik kan niet zo veel jurkjes vinden in de winter die ik leuk vind en die warm genoeg zijn. Om de een of andere reden maken merken hun jurken vaak met 3-kwart mouwen. Dat staat heel leuk, maar vind ik in de winter echt te koud, en ik vind het zonde om een vestje oid over mijn jurk aan te doen. Maarrrr… in het voorjaar komen er dan heel veel leuke jurkjes en ga ik helemaal los. Veel zomerjurkjes kun je nu al dragen op de mooie zonnige dagen. Ik heb er 3 van Yours Clothing op een rij gezet.Maaike Oerlemans

(meer…)

Eindelijk gevonden: De rok van mijn dromen

Ondertussen weten jullie waarschijnlijk wel dat ik (bijna) allleen maar rokken draag. Af en toe een jurkje en heeeeel zelden een broek. Ik heb ook best veel rokken, maar toch ben ik heel lang op zoek geweest naar die ene rok. De perfecte A-lijn rok die op mijn knie valt, die ik overal mee kan combineren, die me mooi staat, die lekker zit en een mooie kwaliteit heeft. Ik heb zwarte kokerrokken, plooirokken, tulen rokken, maxirokken noem het maar op, maar een mooie zwarte A-lijn rok tot op mijn knie kon ik maar niet vinden. Iedere online shoptrip keek ik wel even tussen de rokken, om te  kijken of mijn droomrok er tussen zat. Helaas, veel leuke rokken, maar niet ‘the one’. Totdat ik vorige week de site van Belloya bekeek, daar zag ik haar meteen, mijn droomrok. Die moest ik hebben!

Maaike Oerlemans

(meer…)

something old, something new

Als ik kleding koop, koop ik eigenlijk nooit complete sets. Ik koop juist losse stuks en die combineer ik met kleding die ik al heb. Je zult dus niet heel vaak compleet nieuwe outfits van mij voorbij zien komen, maar meestal combinaties van something old met something new. Ik heb laatst een nieuwe blouse gekocht en die vind ik perfect staan op een rok die ik al bijna een jaar heb en nog steeds graag draag.

Ik kan nooit afscheid nemen van kleding die ik met veel plezier heb gedragen. Soms omdat ik het nog steeds leuk vind om te dragen, en soms vanwege de emoties die eraan hangen voor mij. De herinneringen die ik heb, meestal als ik er aan denk met hoeveel plezier ik een kledingstuk heb gedragen. Ik kan sowieso moeilijk dingen weggooien, dat heb ik van mijn vader. Als ik mijn vriend niet had zou ik echt zelden iets weggooien. Meestal ben ik wel blij dat hij me helpt bij het weggooien van oude spullen, het ruimt namelijk in huis lekker op, maar ook in mijn hoofd.

natural curls

(meer…)

Winter is Coming… O nee, eerst de herfst nog

Het is weer zo ver, de herfst komt er aan. Het lijkt wel of het al herfst is, blaadjes vallen op de grond, de dagen worden korter. Ik hou niet van de herfst. Ok, het is leuk om kaarsjes aan te steken en het is best fijn om met een dekentje op de bank te liggen. Maar eigenlijk lig ik liever op de bank zonder dekentje om het warm te hebben, of nog beter, lekker in een tuinstoel buiten in de zon. Maar goed, we wonen nu eenmaal in Nederland, hier hebben we 4 seizoenen, heeft ook zijn charme. Maar ik heb er altijd wel moeite mee. Vooral nu, de overgang van warm zomerweer, naar het koude, miezerige herfstweer. De ene dag is het kil en koud buiten en de volgende dag schijnt de zon en kun je nog een terrasje pakken in je t-shirtje. Wanneer is het te koud voor blote benen? Is het te warm om mijn jackje aan te doen? Moet ik mijn zonnebril meenemen? Allemaal vragen die ik mezelf dagelijks stel, want het verschilt per dag. Dit weer is voor mij ook niet inspirerend. Hoewel ik het heerlijk vind dat de nieuwe collectie in de winkels te vinden is, vind ik het vaak nog net te warm om die ook aan te kunnen. Ik draag nu dus lekker simpele outfits en leuk ze op met een sjaal, of mooie schoenen.

maaike oerlemans

(meer…)

Nieuwe collectie in de winkels

Sinds een paar weken hangt er nieuwe collectie in de winkels. En er komt nog steeds meer binnen. Dat vind ik 1 van de weinige fijne dingen van het einde van de zomer. Op een gegeven moment weet ik wel weer wat er te vinden is. En ik hou best van een koopje, maar de uitverkoop ben ik geen fan van. Vaak zijn daar de kleren te vinden die ik al vaker heb gezien en al bewust niet heb gekocht. Alleen als ik een kledingstuk heel leuk vind, maar eigenlijk te duur voor mij. Dan vind ik het natuurlijk heel fijn als dat kledingstuk in de sale is en daardoor wel betaalbaar is geworden. Maar, ik vind het leuker om meteen bij de nieuwe collectie kleding te kopen, zodat ik er nog het hele seizoen plezier van kan hebben. Zo was ik heel blij toen ik bij Zalando nieuwe rokken van Only zag.

plooirok only (meer…)

Volg je ‘de’ trends of volg je je eigen trends?

Ik heb onlangs een patroon ontdekt in de kleding die ik draag. Vorig jaar droeg ik alleen maar kokerrokken, lang of korter maake niet uit, maar absoluut geen wijde rokken. Dat vond ik echt niet mooi. Die kokerrokken heb ik dit jaar nog bijna niet aan gehad. Dit jaar is mijn ‘signature look’ juist een wijde rok, met een korte top erop. Ineens vind ik die wel heel leuk staan.

Maaike Oerlemans
Tulen rok van H&M normale collectie

(meer…)

Say Yes to the Dress, Part 2: I Said Yes

Ik heb al eerder geschreven over mijn zoektocht naar mijn trouwjurk. Dit was een heel bijzondere ervaring, en erg leuk om trouwjurken te passen. Daarna ben ik nog naar een paar winkels geweest, maar ik kon dé jurk nog niet vinden. Ik had in mijn hoofd wel een heel duidelijk beeld van hoe de jurk er uit zou moeten zien.

Toen ik begin van het jaar een oproep zag voor het 2e seizoen van Say Yes to the Dress Benelux twijfelde ik geen moment, ik heb me meteen aangemeld. Ik moest best een uitgebreide vragenlijst invullen, maar het was een druilerige zondag, dus ik kon er mooi de tijd voor nemen. Ik had geen idee of en wanneer ik er iets over zou horen.

Say Yes to New Adventures

(meer…)

I’m back

Het is even stil geweest. Ik was niet tevreden over mijn website, zat niet lekker in mijn vel en wist niet zo goed wat ik nou met mijn blog wilde.

Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden over mijn website, want ik wil alles superprofessioneel hebben, maar dat kan ik niet. Ik ben nu eenmaal een perfectionist, maar dat ga ik proberen los te laten. Ik doe het gewoon zo goed mogelijk. Ik weet ook nog niet precies welke kant ik op wil met mijn blog, maar ik vind het toch wel leuk om te schrijven, dus ook daar heb ik besloten om maar gewoon te zien hoe het loopt. Hopelijk ontwikkelt het zichtzelf dan. De focus zal wel op mode liggen, omdat dat nu eenmaal is wat ik leuk vind. Maar misschien dat ik tussendoor ook een make-up blog ga schrijven of een wat meer algemene blog.

Ik heb vaak ideeën voor een blog, die ga ik proberen uit te werken.

x

 

maai heart favicon