plussize model en blogger

Nieuwe collectie in de winkels

Sinds een paar weken hangt er nieuwe collectie in de winkels. En er komt nog steeds meer binnen. Dat vind ik 1 van de weinige fijne dingen van het einde van de zomer. Op een gegeven moment weet ik wel weer wat er te vinden is. En ik hou best van een koopje, maar de uitverkoop ben ik geen fan van. Vaak zijn daar de kleren te vinden die ik al vaker heb gezien en al bewust niet heb gekocht. Alleen als ik een kledingstuk heel leuk vind, maar eigenlijk te duur voor mij. Dan vind ik het natuurlijk heel fijn als dat kledingstuk in de sale is en daardoor wel betaalbaar is geworden. Maar, ik vind het leuker om meteen bij de nieuwe collectie kleding te kopen, zodat ik er nog het hele seizoen plezier van kan hebben. Zo was ik heel blij toen ik bij Zalando nieuwe rokken van Only zag.

plooirok only

Ik heb deze rok natuurlijk meteen besteld en ik was zo blij toen ik de rok binnenkreeg! De kleur, Jet Set, is prachtig en hij past perfect. Het is een soort grijs met blauw en groene tonen, afhankelijk van het licht. En er zit een mooi glans op. De stof is van een zware kwaliteit, maar is wel 100% polyester.

De rok is er ook in de kleur sun-dried tomato, die ga ik zeker ook bestellen!

plooirok only

Normaal gaat Only maar tot maat xl (of 42), maar deze rok gaat tot maat xxl. Superfijn, want dan is de kans een stuk groter dat de rok past en niet knelt. Nou heeft deze rok sowieso elastiek in de taille, maar dat zit ook niet fijn als het heel strak zit. Je ziet dat trouwens nu bij meer winkelketens. Zara gaat bij bepaalde lijnen tot een maat groter dan voorheen. En de H&M heeft momenteel kleding die van maat 34 t/m 50 gaat. Dat vind ik uiteraard een superfijne ontwikkeling.

Idealiter zou iedereen dezelfde kleding moeten kunnen kopen. Ik begrijp dat dat heel duur is voor merken, omdat het dan duurder wordt om patronen te maken. Maar je ziet nog steeds dat plussize kleding anders is dan straight size kleding. Er is zeker een groot verschil met ‘vroeger’ en er zijn ook zeker merken die wel trendy kleding aanbieden. Maar over de hele linie genomen zie je duidelijk nog verschil. Als de straight size collecties steeds groter gaan worden de grenzen tussen straight en plussize steeds vager. Hopelijk verdwijnen ze zelfs helemaal en worden straight en plus size termen van het verleden.

loonse en drunense duinen

Op de foto’s draag ik nog een t-shirt op de rok, maar dat is eigenlijk te koud. Dus ik zal er nu al een top met lange mouwen op moeten dragen, of een jack of vest erover.

plooirok only plooirok onlyloonse en drunense duinen

Rok: Only

Top: Monki

Schoenen: Van Haren

Panty: Ulla Popken

Horloge: Oozoo

 

Foto’s gemaakt door Eefje van Kaam bij de Loonse en Drunense Duinen

maai heart favicon