ball-gown

Say Yes to the Dress

Mijn vriend heeft me 2 maanden geleden ten huwelijk gevraagd, natuurlijk zei ik meteen ja 😉 Punt 1 op mijn to-do lijstje is het vinden van een trouwjurk. Ik ken alle afleveringen van ‘Say Yes to the Dress’ en toen ik ‘Curvy Brides’ op TLC zag wist ik niet dat zo’n winkel ook in de Benelux bestond. Ik was bang dat ik niet in de sample maat van de trouwjurken zou passen en dus niet de complete ervaring van het zoeken naar een trouwjurk kon meemaken. Gelukkig ontmoette ik Kathy van Looy tijdens de eerste Curvy & Plussize Fashion Week(end)  in Antwerpen afgelopen augustus. Kathy is eigenares van Nika Couture, een boetiek met alleen maar trouwjurken in grote maten.

Plus size brideI said yes

Toen ik ten huwelijk was gevraagd wist ik dat ik als eerste naar haar boetiek zou gaan. Nika Couture is gelegen in Stekene, België, redelijk dicht bij de grens met Nederland.

Nika Couture

Voor mijn eerste pasafspraak heb ik mijn moeder, zusje en mijn schoonmoeder (to be) meegenomen. Kathy zorgde er voor dat we ons allemaal erg welkom voelden. We hebben gekletst over wat ik zoek in een trouwjurk en toen mochten we zelf door de jurken zoeken naar degenen die ik wilde passen.

Plus size bride

Plussize bride

De eerste jurk was een grote tule ‘ballgown’ met nude-kleurig borduursel. Ik ben echt verliefd op deze jurk! Het gekleurde borduursel is niet te opvallend en complementeert de jurk mooi. Ik bleef maar spelen met de tule rok, het is een erg speelse jurk en ik voelde me er erg mooi in.

De tweede jurk was erg simpel, te simpel voor mij. Maar ik vind de open halslijn wel erg mooi!

plus size bride

De derde jurk is ook een favoriet, ik kreeg zelfs een beetje tranen in mijn ogen toen ik mezelf in de spiegel zag. De halslijn en de kleur zijn prachtig en ik vind dat mijn heupen er ook heel mooi in uitkomen. Het kant is erg mooi, maar ik voel me er toch niet helemaal mezelf in.

Plus size bride Plus size bride

De vierde jurk heeft een zogenaamde illusion halslijn en een illusion rug. De kapmouwtjes zijn prachtig en de rug ook, maar door het model van de jurk lijk ik klein en blokkerig. Hoewel mijn kont er wel goed uit ziet, al zeg ik het zelf 😉

illusion-2 illusion-back

Ik vind dat de vijfde jurk me niet zo mooi staat. Mijn taille valt weg, ik heb voor de foto nog geprobeerd mijn taille in te duwen, maar daardoor zie ik er eigenlijk alleen uit als een American football speler. De keyhole back is daarentegen wel prachtig!

plussize wedding dress plussize wedding dress

Kathy was erg geduldig en behulpzaam. Ze heeft me nog terug geholpen in jurk 1 en 3, zodat ik ze beter met elkaar kon vergelijken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een jurk met een wijde rok met een natuurlijke taille me het beste staan, en ik me daar ook het fijnst in voel. Maar dan nog zijn er zo veel opties. Ik heb mijn jurk dan ook nog niet gevonden. Ik heb gelukkig nog wel even, want we hebben nog niet eens een datum geprikt. Voor mij is het belangrijk dat de jurk echt bij me past. De zoektocht gaat dus nog even door.

Nika Couture

 Welke jurk vind jij me het mooiste staan?
maai heart favicon

18 thoughts on “Say Yes to the Dress”

  1. Ha Maai, wat schrijf je leuk! Ik vind de jurk op de eerste foto (tevens laatste foto volgens mij) het mooist staan. Succes met verder zoeken!
    ?

  2. OOOOH ik ben een beetje verliefd op je in die kanten jurk 😀
    Echt elegant en mooi en vrouwelijk en gewoon heel fijn.

  3. Oh dan toch!! Leuk voor en dikke proficiat. Ik vind de strapless jurk wel iets hebben ? Xxx

  4. Jouw favoriet is ook mijn favoriet! Maar ik zou zelf ook nog lekker verder willen zoeken haha

Comments are closed.