IMG-20170323-WA0023

Say Yes to the Dress, Part 2: I Said Yes

Ik heb al eerder geschreven over mijn zoektocht naar mijn trouwjurk. Dit was een heel bijzondere ervaring, en erg leuk om trouwjurken te passen. Daarna ben ik nog naar een paar winkels geweest, maar ik kon dƩ jurk nog niet vinden. Ik had in mijn hoofd wel een heel duidelijk beeld van hoe de jurk er uit zou moeten zien.

Toen ik begin van het jaar een oproep zag voor het 2e seizoen van Say Yes to the Dress Benelux twijfelde ik geen moment, ik heb me meteen aangemeld. Ik moest best een uitgebreide vragenlijst invullen, maar het was een druilerige zondag, dus ik kon er mooi de tijd voor nemen. Ik had geen idee of en wanneer ik er iets over zou horen.

Say Yes to New Adventures

Nadat ik begin maart werd ik gebeld door de productiemaatschappij die ook de casting regelde ging alles supersnel. Ik moest telefonisch nog een hoop vragen beantwoorden. Waarschijnlijk om te kijken of ik interessant genoeg zou zijn voor de uitzendingen šŸ˜‰ Ik had aangegeven dat ik in een roze jurk wil trouwen en misschien zelfs met sneakers aan. Al met al had ik blijkbaar voldoende interessante antwoorden gegeven, want ik mocht een filmpje opnemen bij wijze van casting. Maar niet alleen ik moest een filmpje opnemen, ook de mensen die ik in mijn ‘entourage’ wilde moesten een filmpje opnemen. Mijn moeder is die avond naar me toe gekomen, zodat wij samen een filmpje konden opnemen en mijn tante en mijn nichtje hebben ook samen een filmpje opgenomen. Mijn jongere zus was hoogzwanger, dus die zou sowieso niet bij de opnames aanwezig kunnen zijn en mijn schoonmoeder wilde niet op tv komen (wat ik ook heel goed kan begrijpen)

Geen van ons had ervaring met het maken van filmpjes, dat bleek dus ook nog lastiger dan gedacht, en daar hebben we al behoorlijk lol bij gehad. Uiteindelijk hadden we echt 2 leuke filmpjes vond ik. Deze moesten ondertiteld worden en naar TLC UK en USA gestuurd worden ter goedkeuring. Daar vonden ze onze filpmjes blijkbaar ook leuk, want 2 weken later mochten we al naar Koonings Bruidsmode in Deurne voor de opnames!

Op dat moment wisten we nog niet of Randy Fenolli ook bij de opnames aanwezig zou zijn. De opnames zouden 2 weken duren en hij zou maar 1 week in Nederland bij de opnames aanwezig zijn. Uiteraard ben ik toen zijn Facebook en instagram in de gaten gaan houden. Daardoor vermoedde ik al dat hij niet bij ons aanwezig zou zijn, omdat hij net een paar dagen eerder uit Europa terug in Amerika was aangekomen. Het bleek ook inderdaad vrij snel dat hij er niet bij zou zijn. Maar dat heeft onze ervaring niet minder bijzonder gemaakt.

Het was heel bijzonder om de opnames van 1 van mijn lievelingsprogramma’s bij te mogen wonen, om zelfs een hoofdrol te hebben! We zijn uiteindelijk ongeveer 6 uur bezig geweest met opnames maken. We moesten wel 3 of 4 keer opnieuw binnen komen lopen. Ik hebĀ 4 jurken gepast, maar er zijn er maar 2 uitgezonden. We moesten allemaal ‘quotes’ maken, door vragen te beantwoorden. Dat zijn de stukjes die je tussendoor soms ziet. Als ik een jurk aan moest doen werd er eerst in de paskamer gefilmd welke ik zou passen, bij het passen zelf mochten geen camera’s zijn, daarna moest ik wat over de jurk zeggen in de paskamer. Dan moest ik gefilmd worden terwijl ik uit de paskamer kwam en daarna los dat ik aan kwam lopen en op deĀ verhogingĀ ging staan.Ā Als ik dan om mocht draaien moesten eerste de camera’s verplaatst worden. Al met al een hoop werk voor eenĀ item vanĀ ongeveerĀ 5/6 minuten. Best kort, maar, We stonden er alle 4 erg leuk op, ennnn, niet onbelangrijk… ik heb mijn trouwjurk gevonden!

plussize bride plussize bride

Ik vind het heel leuk dat ik mijn trouwjurk nu al heb kunnen laten zien aan iedereen. Dit draagt voor mij echt bij aan de voorpret van de bruiloft! Daarbij komt dat mijn trouwjurk uit 2 jurken bestaat. Dus niemand weet nog exact hoe de jurk er uit komt te zien. Ik ook niet, en dat vind ik wel een beetje spannend, maar ik vind het wel heel gaaf dat ik een unieke trouwjurk zal hebben, een jurk die precies is wat ik in mijn hoofd had.

Ik wilde een helemaal blush pink/zachtroze jurk met lagen in de rok. Die hadden ze niet kant en klaar bij Koonings. Maar, nu gaan ze de rokĀ met witte lagen combineren met de roze top van een andere andere jurk. De roze tule van de rok die dan over is wordt tussen de witte lagen gezet, zodat de jurk helemaal roze wordt. Ik vind het zelf extra leuk dat je daardoor verschillende nuances zal krijgen, wordt het nog wat speelser.

Wat achter de schermen foto’s:

Say Yes to the Dress Benelux

Say Yes to the Dress BeneluxSay Yes to the Dress BeneluxMijn Mooie EntourageMet zijn allenIMG-20170323-WA0028
maai heart favicon